|
|
|||
|
|||
Tajska - splošno
Nekaj o Tajski:
- Za malo zahtevnejše v Bangkoku priporočam hotel Radisson. Za to ceno (preko interneta cca. 2.400 Bathov na http://www.bangkok.com/radisson/rates.htm ali http://www.wired-destinations.com/ho...hp?hotelID=109) je hotel res super. Mimogrede "walk-in" cena je kar 7.500 Bathov. Hotel se ponaša s stilom postrežbe in odlične kuhinje v starem Tajskem stilu, kakor tudi ostalimi svetovno znanimi kuhinjami, ter veliko izbiro odličnih vin iz celega sveta. Vse kuhinje v hotelu so odlične (samo Japonska restavracija ni bila ne vem kaj) ter cene za tak luksus in tako dobro hrano sorazmerno nizke. Samopostrežna večerja v restavraciji z mešano hrano - tajske, japonske, kitajske, evropske... jedi naprimer 480 Bathov (plus davek in postrežba). Res dobro hrano v BKK pod 1.000 Bath na osebo težko dobiš. (govorimo o malo bolj luksuznih zadevah da ne bo kakšne hude krvi med popotniki). V glavnem poleg sob tudi odlična hrana in postrežba. Zelo dobra je tudi bližina hitre ceste. Ob prometnih konicah je vožnja do centra mesta in nazaj malo dolgotrajnejša in predvsem nazaj v hotel ob konicah taksisti ne vozijo preveč radi. Ker pa je lociran malo izven centra je zato toliko manj hrupa okoli hotela. - Na Tajskem so policaji z znanjem anlg. jezika zelo redki Ko so me ustavili, sem pokazal SLO vozni�ko dovoljenje, na vprašanje policaja če je to mednarodno dovoljenje sem odgovoril da je in nisem imel problema. V glavnem po mojih izkušnjah zaradi dovoljenja ne komplicirajo, samo da nekaj pokažeš. Raje zatežijo da si prehitro vozil in poizkušajo kakšen bath na ta račun zaslužiti. Običajno si policaj zaželi kakšne 100-200 THB v svoj žep... Radar sem do sedaj samo v Bkk videl, drugje bolj blefirajo... - Za poceni letalske transferje poglejte na http://www.saveflights.com/ ali http://www.airasia.com/ - V za�etku leta 2007 so ukinili izstopno letali�ko takso oziroma je vklju�ena v ceno letalske vozovnice vseh letalskih dru�b. - Na letališču stane 15 dnevna viza 1000 THB kar je nekaj čez 20 EUR, na konzulatu pa mislim da 30 EUR. A na letališču imaš lahko srečo in opraviš v 15 minutah ali pa čakaš 3 ure... Spletna stran s pogoji za pridobitev vize ob prihodu: http://www.mfa.go.th/web/2482.php?id=2491 Obrazec za pridobitev vize: http://nai.immigration.go.th/information/tm.88.pdf Največkrat je problem če prosilec nima ustrezne fotografije, gotovine za plačilo takse za vizo + 10.000 BTH (49THB=1EUR) kot dokazilo o zmožnosti financiranja 15 dnevnega bivanja ali letalske karte ki dokazuje da bo dr�avo res zapustil v roku 15 dni. - Vsak na letalu dobi vstopni kartoček ki ga je potrebno izpolniti pred vstopom v državo. Zato si zapomni ali pa zapi�i ime in naslov kakšnega hotela... Nekaj mora biti napisano, spraševal pa ne bo nihče nič več (okoli kakšnega potrdila o rezervaciji ali kaj podobnega). Ne pa slučajno pustiti prazno ker ti bodo zakomplicirali... - Kar učinkovita zaščita proti nadležnim insektom, kakor tudi malariji in brez stranskih učinkov so repelenti proti insektom. Po lastnih izkušjah je Johnsonov Off še najbolj učinkovit, tudi proti pikom ostalih insektov ne samo komarjev. Preizkusil sem kar nekaj repelentov ki jih je mogoče kupiti v Aziji, a noben ni dal rezultata kot Off... Sicer pa je v suhem obdobju od Novembra do Aprila komarjev skorajda ni, razen na močvrskih področjih ali ob vodi. Dodajam še nekaj slik: Buda: ![]() ![]() Tempelj resnice: ![]() ![]() Meditacija: ![]() Phi Phi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Phi Phi snorkanje: ![]() ![]() ![]() ![]() Ribi�i: ![]() Radovednost pa taka: ![]() Sky Hotel BKK: ![]() Ko se vlije: ![]() Lokalni avtobus: ![]() Lp |
|
|
|||
|
|||
Pozdrav!
S fantom sva se odločila, da bi konec novembra šla na tajsko za prb. 1 mesec. Iskala sem že letalske karte na različnih straneh in so vsepovsod stale ok. 650 evrov in več. Moja želja je, da bi letela domov iz Singapurja, za to kombinacijo so bile karte še dražje. Sem pa našla na strani od STA TRAVEL karto za 933 dolarjev, za željen datum in destinacije in še z družbo Qatar. Pa se mi zdi sumljivo, od kod taka razlika v cenah... Ali naj to rezervirava? Vem, da je obrabljeno vprašanje, ampak vseeno me zanima, koliko denarja kaj potrebujeva s seboj za 1 mesec? Potovati misliva z vlakom in avtobusom in iskati ćim cenejše nočitve. Na poti proti singapurju se ho�eva ustaviti če v kuala lumpurju. Ali 600 evrov zadostuje? Hvala vsem in lep pozdrav! |
|
|
|||
|
|||
STA so ogromna globalna organizacija, ki včasih dobi kake popuste in vozovnice po znižanih cenah. Sam sem že večkrat kupil karto pri njih(sta podružnica v LJ), tako da tukaj ni nobenega problema.
Najboljše da pokličeš na sta in rečeš da bi rada to karto, pa bojo oni zagotovo pogledali in rezervirali. Za cene pa žal ne morem pomagat, še nisem bil na Tajskem ![]() LP |
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
ivjo!
tudi jaz sem letela v Bangkok in potem nadaljevala v Kambodo, Vietnam in Laos in letela domov iz BKK, tako da sem si v Lj morala zrihtati vizo z dvojnim vstopom (60eur)... ob prihodu sem iz BKK takoj letela naprej z Air Asio v Phnom Penh, ampak ker sem morala vmes ven po prtljago in jo e enkrat ekirat pri Air Asii sem rabila vizo...ker pri Air Asii pa ne morejo direkt ekirat prtljage...pa te to stane 30eur ![]() lp, katja |
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Budget je res težko predvideti, ker je povezan z zahtevnostjo popotnika. Kot je Skip napisal se za nezahtevne začne nekje pri 500 Batih na dan za hrano in prenočišče. Za Tajsko hrano kot je pražen riž z zelenjavo in mesom (Khao Phad) ali Riževi rezanci na tajski način (Phat Thai) in podobne enostavne a okusne zadeve je treba odšteti nekje od 20-30 Bathov. Porocije niso preveč obilne in malo boljči jedci potrebujejo dvojno porcijo za preživetje
V klimatiziranih restavracijah cene hitro narastejo, hrana pa je običajno slabša kot v tradicionalnih ''restavracijah''. Na ulici iz potujoče kuhinje pa je hrana še cenejša :wink: Voda v planstenkah je od 10-15 Bathov za 1,5l, kava v pločevinki 12 Bathov, sokovi 0,2l ca. 10 Bathov, pivo 0,33l od 20-35 Bathov... Transport je poceni, na http://www.sawadee.com/transfer/bus-south.htm si lahko ogledaš nekaj cen in vozne rede. Potovanje z nočnimi busi prihrani čas in strošek nočitve... Cepljena niso potrebna, nabavi OFF sprej proti komarjem in vse bo ok... Kak�na tanka spalna vreča tudi me bo odveč na potovanju, če se pa še vedno bojiš komarjev pa si na Tajskem nabaviš mrežo proti komarjem, cena od 60-150 Bathov. Lp |
![]() |
| Ključne besede |
| azija, bangkok, tajska |
«
Previous Thread
|
Next Thread
»
| Orodja teme | |
| Prikaz | |
|
|
All times are GMT +2. The time now is 00:59.