Dobrodo?el, popotnik

Subscribe to PotopisnikNews FeedSubscribe to PotopisnikComments

Go Back   Potopisnikov popotniški forum » Popotniški forumi » Latinska Amerika

Reply

Orodja teme Prikaz
Old 05-02-2008, 15:03
obala27 obala27 is offline
Junior Member

Sporočil: 13
BRA&ARG

Prosila bi za vse mozne nasvete, predloge glede potovanja po teh dveh drzavah. Imam namrec samo en mesec casa in bi rada cim vec videla.
Hvala, J
Reply With Quote
Old 05-02-2008, 15:48
Gost

Sporočil: n/a
Zivijo

V enem mesecu definitivno ne boš mogla videt obeh držav v celoti, tako da napiši malo več kaj te zanima. Ker stvari za videt in doživet je ogromno, vsakega pa zanimajo različne stvari. Si se že odločila kam boš priletela in od kje šla nazaj?

Celotna pot bo namreč zelo odvisna od kje boš letela. Veliku ljudi gre recimo tako da priletijo v Rio de Janeiro za nazaj pa iz Buenos Airesa. Si razmišljala kaj o tem?
lp, marin
Reply With Quote
Old 05-02-2008, 18:14
Melissa Melissa is offline
Junior Member

Sporočil: 4
Jst se odpravljam oktobra v J Ameriko.Trenutno še iščem poceni varianto za letalsko karto ( mislim d bom letela iz Španije kr se selim cez kasn mesec :lol: ) . Kako je zdej s tem d letis recimo najprej u Buenos Aires in pol nazaj u Sao Paulo al Rio??A pride karta dražja??Kako je z rezervacijami u takih primerih??

LP 8)
Reply With Quote
Old 05-02-2008, 18:56
Gost

Sporočil: n/a
Seliš se v Španijo in še na dopust greš v J Ameriko, lepo tebi ops:

Glede kart je tako. Če si še študentka je ponavadi najceneje preko STA. Če ne, pa si poglej www.expedia.com in www.whichbudget.com .
Španija je zelo dobro povezana z Južno Ameriko, tako da to ne bo problem.

Če letiš nazaj iz drugega mesta kot si priletela, se v 90% primerih karta nekaj dražja. Ampak vidiš pa veliko več stvari, ker se ne rabiš vračat nazaj v izhodišče. Moreš pa pazit, v katerih državah to izvajaš, ker ni nujno da te spustijo v državo, če nimaš že v naprej kupljene karte za iz države (Ekvador je tak primer).
Konkretno za Brazilijo in Argentino to ni problem. Veliko ljudi to počne in nimajo nikakršnih problemov.

Za rezervacijo pa ni problem, ponavadi označiš "Multiple destinations" in si izbereš letališča.
lp, marin

ps: Na mednarodni strani od STA sem našel tole http://www.statravelgroup.com/where/...?Country=Spain
To naj bi bile španske študentske agencije, čeprav nekako ne zgledajo tako .
Reply With Quote
Old 05-02-2008, 19:59
bober bober is offline
Junior Member

Sporočil: 16
Ravno ta vikend sem se pogovarjal s slovenskim Argentincem, ki mi je rekel da se najbolje splača letet z Iberio z Madrida, drugače pa obstaja možnost tudi iz Pariza z Air France.Vseeno pa mislim da je najboša in najugodnejša Iberia.
Če greš iz Slovenije so najbolše izhodišče Benetke ali Dunaj, letalska družba Iberia, letiš preko Madrida.
V primeru da nimaš dovol denaja lahko letiš v Madrid iz Benetk z My air, ki je nizkocenovnik, tak da ti ne priporočam če imaš malo časa za transfer, ker nizkocenovniki ne odgovarjajo za zamude.

Kam se seliš v Španijo?Da bom vedu, kje se bi mogoče dalo zaston spat

LP
B
Reply With Quote
Old 06-02-2008, 09:18
matejp matejp is offline
Member

Sporočil: 33
Iberia

Iberia ima med Evropo in Latinsko Ameriko skorajda monopol in je res najbolj ugodba (jaz sem denimo z njo letel na relaciji Benetke - Madrid-Ciudad de Mexico in nazaj). Imajo tudi elektronske vozovnice (jih naročiš preko neta, in te imajo že avtomatsko v bazi, tako da ti ponavadi na letališčih od check inu sploh ni treba pokazat karte. Pa še fajn je, da lahko dobiš karto za dva kosa prtljage - torej omejitev ni 23 kg oz. 30. temveč dva kosa prtljage, a nobedem od njiju ne sme bit več kot 20 kg.
Old 06-02-2008, 13:14
loonanai loonanai is offline
Member

Sporočil: 94
No, jaz sem bila novembra 2006 v Argentini (3 tedne). V tem času sem si ogledala severni del, šla sem v Brazilijo za en dan na slapove in Urugvaj za en dan v Colonio...

Glede na to, da sem videla samo Argentino in ne Brazilije, ti priporočam Argentino Mene je očaralo samo mesto BA, kjer sem ostala vsega skupaj en teden... Če bi šla živet v tujino, bi bilo to mesto zame...

Kar se tiče letalskih družb... V Argentino sem letela z AirFrance, lani v Mehiko pa z Iberio (tudi v Peru sem letela z Iberio). Cene pa so bile take, če naredim primerjavo med Iberio in AirFrance:
VCE-PARIZ-BA-PARIZ-VCE - 850€
VCE-MADRID-MC-Cancun in nazaj MC-MAD-VCE - 710€
Razlike precej kot vidiš... Kaj dobiš za teh sto evrov? 3 cm več prostora, če boš letela s Francozi, ki so se meni zdeli tudi bolj neprijazni, vendar pa mi niso izgubili prtljage kot na Iberiji... Še ena težava pri Iberiji - ko sva prišla v Madrid (že na koncu potovanja), našega aviona, za katerega sva karto kupila že pred parimi meseci SPLOH NI BILO.... Ne da bi zamujal, ali bil pokvarjen... Sploh ga niso imeli frej... In vseeno so prodajali karte... Pa misliš, da koga briga, kam se tebi mudi?!
No, saj podobno je bilo tudi na poti v Argentino z AirFrance - namreč iz Pariza vozi v BA samo en avion dnevno in midva sva kupila karto (preko explore), kjer je bila ena ura samo vmes frej med leti... Zamujali so že v Benetkah in avion za BA nama je gladko odpeljal... Naslednji čez 24 ur :twisted:

V glavnem - če bi zbirala bi gotovo izbrala Iberio kljub izgubljeni (in po dveh dneh najdenih - ostala je namreč v Madridu) prtljagi... Varnost ni nič slabša, če daš za karto 150€ manj... Lahko pa toliko bolj uživaš na dopustu za ta denar...
Čeprav Argentina ni tako poceni, ampak je pa super!
Reply With Quote
Old 06-02-2008, 17:57
Junior Member

Najlepša hvala za use napotke in informacije 8)

V Španiji sm preživela 9 mescev.Nazaj v SLO sm priletela " zaljubljena " u useh pogledih ops: Najdla sm en par super ljudi, delo, stanovanje in osebno srečo.Sm se odločla za jug ( Andaluzija - Malaga ) ampak grem se prej za kasn mesec u Valencio kr bomo skočli tja na en super poletni festival 8)

Kar se tiče J Amerike.Najlepša hvala za use linke.Bom probala malo pogleat kako in kaj.Tud sama mislim d se bo Iberia še najbol splacala.Ma tud STA neke studenstke ponudbe ampak se povezave nekomot.

Ja ta varianta iz Veneziie do Pariza in pol BA je bla pa super za 850 EU.Dej mi se malo povej kje si to najdla???? ops:

Jst sm mela z Iberio do zdej same dobre izkušnje res.Pa tui Swiss Air morm pohvalit za Ameriko 8)

LP
Reply With Quote
Old 06-02-2008, 18:02
Junior Member

Pole Argentina ni tko poceni praviš???

Se neki sm pozabla.Bi rada skočla iz BA v Paraguay in Uruguay.Si predstavljam d so relacije kr dolge.Kaj bi se najbol splačalo???

Gracias guapos 8)
Reply With Quote
Old 06-02-2008, 18:52
loonanai loonanai is offline
Member

Sporočil: 94
Ojla, Melissa. Povej mi termin, približno od kdaj do kdaj bi ti potovala, pa ti pogledam za karte, ni panike

Za Paragvaj ne vem, midva sva sprva hotela iz Iguazuja kar direkt v Asuncion, ampak sva si potem premislila - vsi so nama nekako odsvetovali... Res, da je poceni in vse, ampak je najnevarnejša država J Amerike... In tudi nekako ga v tri tedne nisva mogla stlačit...

Kar se tiče Urugvaja: imaš vsak dan nekajkrat na dan trajekt v Colonio in Montevideo, tko da ni panike. Midva sva do Colonie vzela počasnega, sva se vozila tri ure (sicer je samo mislim da 60 km zračne razdalje), ampak je tudi vožnja sama zanimiva...
Reply With Quote
Reply

Ključne besede
argentina, brazilija, južna amerika, latinska amerika

Orodja teme
Prikaz

Posting Rules