|
|
|||
|
|||
EGIPT
Mene pa zanima, če se je kdo že podal v Egipt na popotniški način? S fantom bi se rada odpravila konec aprila ali pa v maju. Pa me zanima kako je kaj tam s prevozi, ogledi, izposoja skuterjev, ......
Skratka prav vsaka informacija bo dobrodošla. Odšla bova za 15 dni, nekaj poležavanja na plaži, ostalo pa potepanje na okrog.
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Predvidevam, da sta si zamislila počitnice v Sharm El Sheikhu ali Hurgadi in potem nekaj ogledov kot so Kairo, templje v Luksorju, Dolino kraljev,... Če je tako potem vama toplo priporočam, da si skuterjev ne najameta, ker je promet v Egiptu za nas dokaj nevaren. V Egiptu ni semaforjev in "normalnih" križišč tako kot v Sloveniji. Za nekoga, ki tega ni navajen, je vožnja lahko prej nevarna kot prijetna. Avto si lahko najameta ampak potrebujeta mednarodno vozniško dovoljenje in tudi vožnja z avtom je drugačna tukaj kot v Sloveniji. Jaz sama sicer vozim avto v Sharmu, ne pa v Kairu ali kjer koli drugje v Egiptu. Res ni lahko
Kar se tiče javnega prometa...avtobusi, vlaki, notranja letala, trajekt,... je kar dobro urejeno. Sigurno pa morata imeti neki načrt kam bi rada šla in kaj bi rada videla. Kar se tiče izletov in ogledov... V Sharmu je za nekatere izlete nujno spremstvo lokalnega vodiča. Npr. Ras Mohamed, Tiranski otok, motor safari, jeep safari, Mavrični kanjon, Mojzesova gora. Sami lahko greste v Dahab in Sv. Katarino (nič drugega se več ne spomnem). V Kairu lahko greste povsod sami...je pa priporočljivo imeti vodiča za razlago.... |
|
|
|||
|
|||
Zdravo.
Tako kot je že Habibti napisala si ne izposojajta avtov ali motorjev, edino če sta že kdajkoli izkusila vožnjo po takšnih deželah. Sama sem vsak mesec v Hurghadi 14 dni, in sicer vozim avto ampak za to je potrebna "posebna" spretnost, saj je res da ni tako kot pri nas ali po evropi. Imata pa ogromno zanimivih zadev tudi v Hurghadi in okolici, tako da za vsa takšna potovanja je ogomno prevoznikov, kamor se priključita... Egipt je izjemna dežela tako da si naredita plan kaj bi obiskala in videla... lp |
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
Jaz sem se pred enim mesecem vrnil s poti, ki je vkljucevala tudi Egipt.
Malo za okus - http://www.goriup.com/potopisi/sredo...ozemlje_07.htm Ce zelis kaksno informacijo, bi bilo dobro, ce malo bolj natancno poves, kaj bi si zelela videti. lp miso |
|
|
|||
|
|||
No pa se po dolgem času oglašam...
Skratka, sfantom sva napravla nekaj sprememb (ker se je dopust prehitro približal- njegov prisilno določen datum). Odpravla se bova v Hurgado in sicer 6.4.2008, potujeva iz Lj za 15 dni in imava že rezerviran hotel. (ta hotel je sicer zelo nizkega ranga in so nam ga na agenciji tako po ovinkih odsvetovali ) ampak midva ga potrebujeva dobesedno sam za prespat. Hotel je El Arosi in ni ob morju. A ga kdo pozna???Skratka rada bi šla še 2,3, dni do kaira pa me zanima kok je varno ostalo prtljago 3 dni puščat samo v hurgadi. pa kako je s temi vodenimi izleti, a se cene med ponudniki kaj razlikujejo?? v kairo bi potovala s temi hitrimi, novimi super jet busi 8ker so precej cenejsi od letala), pa pogledat greva še piramide v gizo, pa Lukso, pa med Beduine,... Skratka precej klasičen program. A ma se kdo kak nasvet, predlog, karkoli kar bi znalo bit zanimivo. Rada bi doživela pravi Egipt, čeprav sva se najbrš prvič v življenju odločla za odhod preko agencije. Že v naprej hvala za vse informacije.. Lep pozdravček vsem, pa radi se imejte :P
|
|||
|
|||
kleopatra, kako je pa bilo v Egiptu? Sta se imela dobro, napiši kako svojo izkušnjo...
|
|
|
|||
|
|||
Zdravo!
Ce se koga zanima Egipt: informativno ali glede organizacije, jaz zivim v Kairu ze dve leti in se ukvarjam tudi s turizmom za popotnike, avanturiste in tiste na oddihu. Pokukajte na stran: www.egypttours.co.nr Se vidimo v Egiptu, se vidimo na soncu ![]() ![]() ![]() Jasna |
![]() |
| Ključne besede |
| afrika, egipt |
«
Previous Thread
|
Next Thread
»
| Orodja teme | |
| Prikaz | |
|
|
All times are GMT +2. The time now is 03:41.