Dobrodo?el, popotnik

Subscribe to PotopisnikNews FeedSubscribe to PotopisnikComments

Go Back   Potopisnikov popotniški forum » Popotniški forumi » Latinska Amerika

Reply

Orodja teme Prikaz
Old 22-02-2008, 08:11
jacko jacko is offline
Junior Member

Sporočil: 3
Brazilija - BAHIA / cene

Zdravo,

Konec marca se odpravljam za 3 tedne v Brazilijo. Glavni namen je malo surfat na valovih in si ogledat Rio. V amazonijo ne vem, če bom šel. Letim sicer v Salvador.. Tako, da bolj v poštev pridejo plaže južno od Salvadorja. Kako je tam kaj z valovi? Zanima me, koliko so kaj cene prenočišč, kolikor gledam po tujih forumih, so cene v Lonely planetu zelo prenizke. Kako je z vašimi izkušnjami? Je bil kdo pred kratkim tam? Koliko je cena piva? Koliko stane eno kosilo v lokalni gostilni? Kako je kaj s prevozi (cenami)?

Aja še to, potujem z dekletom (tako da rabiva 2 posteljno sobo).

Vsem hvala za odgovore.
Reply With Quote
Old 22-02-2008, 09:20
Gost

Sporočil: n/a
Južno od Salvadorja sta znana po windsurfu predvsem Buzios in Itacare. Če pa bosta šla do Ria, pa priporočam Buzios oz. Floripolis še malo bolj južno.

To so vse svetovno znane destinacije za surfanje in ni bojazno da nebi pihalo

Drugače pa si poglej http://ricosurf.globo.com/

Glede cen prenočišča pa je zelo odvisno kako sta navajena. Veliko je njihovih tako imenovanih Pousad, kje lahko dobiš sobo kar poceni. Ne boš pa mogel rezervirati preko interneta, ker to imajo samo te drage.
Tej surferski centri imajo tudi nekaj višje cene kot drugje, tako da lahko računaš na kakih 15€ na osebo na noč na osebo. Najbolje je da prideš v mesto in malo domačine ali druge backpackerje povprašaš. Druga možnost pa je šotor.

Hrana na srečo ni draga (če se prehranjuješ v navadnih gostilnah, ne tistih za turiste). Pride obrok tam 2-4€. Pijača tudi ni draga, brezalkoholna od pol evra do enega evra, koktejli okoli evra in pol.

Avtobusi so še vedno najcenejši prevoz v državi. Računaj tam od 2-2.5$ za uro vožnje, odvisno od avtobusa.

lp
Reply With Quote
Old 22-02-2008, 14:27
Gost

Še za amazonijo sem pozabil

Najbolj znano mesto za odprave v amazonski gozd je Manaus. Je pa tako odročen, da je skoraj nuja prileteti do njega (da se z avtobusom, vendar zaradi slabih cest traja pot veliko, veliko časa).

Na tvojem mestu bi spustil ta del in se raje držal obale, pa mogoče šel do Iguazu falls.
lp
Reply With Quote
Old 22-02-2008, 20:40
jacko jacko is offline
Junior Member

Hvala za pomoč. Upam, da se bo dalo kaj barantat za sobe. Punca zna portugalsko. Sem res kar presenečen zaradi takih cen. Hvala bogu, da hrana ni tako "navita". Prej se v bistvu nisem kaj zanimal. Šansa se je pokazala in sva dobila tako poceni karto, da ni panike (300 EUR/os iz Frankfurta).

Hvala za link, huda stran, za valove spremljat..

Iguazu Falls so čisto na jugu, na meji s Argentino?

Sem gledal še nekaj lete, če bi šla počasi do Riota po obali, potem pa kar z avionom nazaj do Salvadora (pride 100 EUR). Bus Rio-Salvador sem zasledil pa na internetu, da je 70 EUR? Kdaj si pa ti bil dol, lansko leto?
Reply With Quote
Old 22-02-2008, 20:50
Gost

Če zna portugalsko je to že velik plus. Cene ti namreč opalijo takoj ko jih ogovoriš v angleščini , tako je povsod.

Avtobusi v Brazilijo so eni izmed najdražjih v Južni Ameriki, tako da se vama res splača letet.
pogjel si
http://www.tam.com.br/
http://www.voegol.com.br/
http://www.varig.com/

Pa še dva avtobusna prevoznika ki vozita na tej ruti.
http://www.itapemirim.com.br/
http://www.aguiabranca.com.br/portal...ipal/index.jsp

Iguazu falls so čisto na jugu da, vendar se splača.
Tu si poglej http://www.potuj.org/viewtopic.php?t=24

LP, marin

ps: na žalost še nisem bil dol :cry:
Reply With Quote
Old 07-03-2008, 10:45
snow snow is offline
Junior Member

Sporočil: 1
V sredo sem se vrnila iz 24 dnevnega potovanja po Braziliji (Manaus, Belem, Fortaleza, Salvador in Rio).
Manaus je vsekakor vreden obiska, saj je popolnoma drugačen od ostalih mest, ki sem jih obiskala. V bistvu je vsako mesto drugačno, tako da je kar fajn , če obiščeš tudi sever in ne samo turistične kraje kot je npr. Fortaleza. Kakor so me na poti informirali je dobr kraj za surferje Recife. Sama sem bila na Jericocoairi (8ur vožnje z avtobusom iz Fortaleze)- čudovit kraj ...surfanje tako in drugače...windsurfing, sandboard, vožnja z buggiji,....
Midva sva priletela v Sao Paulo, že v SLO sva kupila karte za manaus za 199 EUR. V manausu se je vredno udeležiti jungle tripa za 3,4 dni. Iz manausa sva 4 dni potovala z ladjo do belema (spanje v viseči mreži-zelo posebna izkušnja, saj si 4 dni samo z domačini in če zna tvoja predraga porotugalsko bi bilo še posebej zanimivo). Z letalom sva iz belema potovala v Fortalezo in Fortaleze 24 ur z avtobusom v Salvador in z avionom do ria. Če te zanimajo cene ti moram povedati, da so cene podobne našim. Kar precej drago...no vsaj za najin žep, mogoče zate ne bo
Reply With Quote
Old 07-03-2008, 23:33
Soko Soko is offline
Junior Member

Sporočil: 2
Pozdravljen!

Prejšnji teden sem se vrnil iz polletne delovno/uživaške izkušnje v Braziliji.

Sam sem največ časa preživel v zvezni državi Espirito Santo, mestu Vitoríji. Kot surferski raj Espirita Santa je takoimenovana Regencia, pri delti reke "Rio Doce" kakih 150km severno od glavnega mesta Vitoria oz. enih 30km od bližnjega mesta Linhares. Plaža dolga, valovi zmeraj prisotni (no ja sej govorimo o wave surfingu?) in srečuješ le surferje, turistov skoraj da ni. Zanimivo je predvsem to da je neposredno v bližini izliv reke Doce (900km dolga reka) in je njen vpliv zelo močan, od tega da je morje slatko do tega da je dejansko rjavo...slisi se grdo, vendar je mesto dejansko vredno ogleda (ok, kej več kokr 2 dni se pa tudi nimaš kaj zadrževati)...Poleg vsega tega je pa kraj izredno zanimiv po vladnem projektu, ki poteka v tem kraju. Imenuje se "projeto Tamar" in se gre za načrtno vzgajanje orjaških želv. Skratka zdaj je čas ko se želvice izlegajo iz jajc in odcepetajo v morje, zrastejo pa orjaske in je vsa stvar zelo zanimiva.

Kar se tiče cen, mi smo plačali od 15-25 R$ za eno noč na osebo v teh ti. pousadah, ki so preproste vendar čisto zadovoljive, plus da dobiše še zajtrk in vse kar se ti zljubi zraven. No ja, jaz sem bil z domačini torej rečmo da te kot "gringa" napnejo za kakih dodatnih 10R$...

kar se tiče prevozov po Braziliji. Sam sem kar veliko potoval, sicer na krajsih razdaljah (500-800km recimo) in sem uporabljal oba prevozna sredstva, tako bus kot avion. Dobro je spremljat cene avionov vsakodnevno ce nameravas se veliko gibat , kajti pogostokrat so cene promocijske in dobis avion po smešni ceni in se vsekakor bolj splača dat tistih 100R$ več za 45min voznje kot pa cjazit se z busom 10 ur...vse odvisno koliko časa imaš. Busi so vsekakor zelo udobni, predvsem te ki potujejo na daljših relacijah in če že potuješ z busi si vsekakor privošči dražjo karto, tisto za exclusive sedez...za 10-20R$ več boš imel ob 10urni vožnji recimo veliko več udobja.

Hmm če pa recimo gledaš daljše razdalje za avione, so pa cene hudo hudo drage, predvsem če potuješ recimo Salvador-Foz al pa recimo Rio-Manhacu...pač včasih so cene da te sezuje, samo z busom se pa tud ne boš peljal 2000-3000km ane?

Upam da se boš imel lepo, Brazil je vsekakor država ki jo je potrebno obiskati vsaj enkrat v življenju in če nisi pripravljen malo zaparviti zase potem ne potovati...

no za konec, če boš obiskal Rio in če boš imel kaj viška denarja predlagam da punco presenetiš z večerjo pri Mariusu, na Copacabani...ne bo (ti) ji žal!!!

Če pa rabiš še kakšne info. za zvezne države (nič) manj zanimive za turiste kot so ES, SP in MG pa z veseljem pomagam!

lp
Reply With Quote
Old 22-04-2008, 16:59
jacko jacko is offline
Junior Member

Sem e nazaj

Hejj, Hvala še enkrat vsem. Prejšnji teden sva se s punco vrnila iz potepanja. In že kašljam, ko smo prišli v mraz, haha..

No da vam na kratko napišem moje izkušnje.. Ja midva sva priletela v Salvador, tam sva kar na letališču si rezervirala za 228 R$ (90EUR) iz Ria v Salvador in sicer zadnji dan najinega potovanja pri Golu. Potem sva se za 2 dni ustavila v Salvadorju, ki nama je bil kar zanimivo mesto. Potem sva šla z ladjo čez na Itaparico, ki jo ne priporočam, ne zaradi dogodka, ki se je zgodil nama, pač pa ker ni nič posebnega. Sicer sva bila midva samo na severu v vasi Itaparica.. morje je umazano in tako, čeprav vas je kar lepa. No, zgodilo se nama je, da naju je napadel en tip z mačeto in nama odnesel ruczak s fotičem in z nekaj denarja. Čisti norc. Nič nism mogu, nikjer nobenega. No to sva pozabila, in upam, da ne bom koga odvrnil od obiska tega otoka. No potem sva šla do Morra do Sao Paola. To je tudi en otoček, ki so mi ga neki kolegi priporočali. Otoček je lep, brez prometa, vendar je kar turističen. Tako, da ni prav lokalna scena. Plaže so lepe, a cene so kar visoke. No potem sva šla do Itacare-ja. Tam nama je bilo najbolj hudo, surfanje, plaže in vse ostalo ful lepo. Tudi lokalna scena. Tukaj sva kar ostala cel teden, rentala surfe in uživala. Skoz 32 stopinj in sonček. Turistov praktično ni, samo Izraelci in domači turisti.

Je pa res tako kot je rekel predhodnik, do Ria de Janeira nisva praktično slišala angleščine. Tako, da je portugalščina kar fajn da znaš, al pa vsaj špansko, se tudi da pomagat. Portunyol. Če ne te res probajo olupit.

Da se pa povsod vsaj malo zbit cene za pousade, hotele, bilo kaj. Midva sva plačevala v povprečju 45 R$ na sobo - z zajtrkom, za oba. V Riu je bilo najdražje 70R$, čeprav se da dobiti tudi za 50, samo ne na Copacabani, pač pa v Centru, Flamengu, Catetetu. Midva sva spala v slednjem predelu. Lučaj stran od Lape, kjer se v petkih dobro fešta. Drugače vrhunec Ria sva pa doživela na tekmi Flamengo-Botafogo na Marakani. cca 70.000 folka je gledalo.

Tisti, ki ste pa potovali po Aziji boste pa razočarani, ker se za druge stvari (razen Taxijev, sob,ipd.) niti ne da tako barantati. To sem pogrešal.

Drugače je pa brazilija ful fajn in se jo splača videt. Moram pa reči, da se rabi kar dosti časa.. 3 tedne ni praktično nič. Vidla sva en zelo majhen košček, a mislim, da sva dobila kar občutek...

Lepa potovanja vsem skupaj..
Reply With Quote
Old 23-04-2008, 11:17
Gost

Hvala za prispevek! Me veseli, da vaju tip z mačeto ni spravil v takšno voljo, da nebi uživala na potovanju.
lp
Reply With Quote
Reply

Ključne besede
brazilija, južna amerika, latinska amerika

Orodja teme
Prikaz

Posting Rules